Media Page


On this page you will find some info specifically for you Media types out there. A link to the page with interviews I’ve done (some audio), some sample questions, and a couple of other things. Well, let’s get going.

The Hook

 


An exciting blend of both Fantasy and Sci-Fi, it is a story that spans the stars and millennia of time, with a villain who plots on such scales for the ultimate prize. A world beyond Time…an adventure beyond imagining.

Mark’s Bio

 


Mark lives in his home town of Monrovia California, the recipient of degrees in Physics and Math, and a lifelong reader of fantasy and SciFi. The son of loving middle class parents, while Mark had a good enough childhood that allowed him to develop both intellectually and creatively, in the middle of High School his father developed Parkinson’s Disease. What followed was 25 years of watching his Dad and the family finances get worse and worse, helping out his mother with his Dad while finishing up his MS in Physics. A lifelong reader of Fantasy and Sci-Fi, when added tragedy, in the form of his grandpa’s old house burning to the ground, struck, the resulting insurance money eased off the collective burden enough to allow Mark to start writing a series of books that he had been developing in his head for the previous 15 years.
The result was some joy brought into the Tierno household to offset the bleak circumstances that an ailing father can bring. Caring for his father up through his death became a full-time job, but even so he was able to pen an amazing series of books that have few- if any- equals. This creative effort became the light in the darkness, bringing back some hope and joy and turning the house back into a home.
His father never lived to see it published, but his mother lived long enough to see it first published and a chapter or two read in a library before a small audience. Now his goal is to see his life’s work bring pleasure to the world outside his own.
In total, Maldene spans 13 novels, 5.2 million words, 250 characters, many worlds and dimensions, thousands of years, and is a unique blend of both Fantasy and Science fiction, coupled with skillful prose and realistic characterizations that put it head and shoulders above everything else out today. You will get lost in a story that will have you wondering if- somewhere out there- the world of Maldene just might exist.

Interviews

 


For direct links to text, blog, and magazine interviews I’ve done, and recordings of the audio ones, you can go to my Interview Page.

Suggested Questions

 

1) Tell us a little something of your background.

Answer: 2 minutes

2) Tell me a little something about Maldene.

Answer: 1.5 minutes

3) You’ve been described as having “an insane work ethic”. What exactly is your writing schedule when you’re working on one of your novels and how do you keep at it so long?

Answer: 1 minute

4) What makes Maldene different from every other fantasy book out there? How does it compare to, say, Lord Of the Rings or Harry Potter?

Answer: 1.5 minutes

5) You have said that Maldene has the “ultimate villain”. Tell us a little about this character and some of what makes him so evil.

Answer: 1 minute

6) I understand you even developed your own Maldenese alphabet and dictionary. How much such background detail do you generate for Maldene, and how much of it actually directly ends up in the story? Just how complete IS the world of Maldene?

Answer: 1.5 minutes

7) Have you ever suffered that dreaded writer’s block and how do you cope with it? Or how do you avoid it?

Answer: 1 minute

8 ) What is the easiest aspect of writing and what is the most difficult?

Answer: 1 minute

9) How much rejection did you have to go through with before getting your first novel published and how to you deal with it?

Answer: 1 minute

10) Was there anyone particularly influential in, or supportive of, your writing?

Answer: 1 minute

11) What kind of advice do you have for someone who wants to write?

Answer: 1.5 minutes

12) Where can our listeners get a copy of your book?

Answer: 30 seconds

%d bloggers like this:
A world beyond time... an adventure beyond imagining Order Maldene
Hello. Add your message here.